Бракониер нападна горски инспектор

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2016 в 15:39 4886 4

Бракониер е нападнал горски служител от Кюстендил в ресторант в града, докато инспекторът е вечерял, съобщи пресцентърът на Изпълнителната агенция по горите.

Инцидентът е станал на 20 февруари.

Бракониерът е от село Уши. Същият инспектор му съставил актове по Закона за лова и опазване на дивеча преди две години.

Инспекторът влязъл в ресторанта със семейството си, където се оказали и бракониерът и съпругата му, която още с влизането заявила, че инспекторът не е желан на това място. За да не се стига до конфликт, инспекторът решил да си тръгне, но тръгвайки си, бил нападнат от бракониера и ударен силно с юмрук в главата.

На мястото веднага се отзовал повиканият полицейски екип.

Образувано е производство.

"Вследствие на засилените мерки за контрол по опазване на горските територии, наложени в последната година, горските инспектори от РДГ в цялата страна нееднократно са заплашвани от нарушители на закона.

Изпълнителна агенция по горите и нейните структури осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители, които ще продължават да извършват контрол по опазване на горските територии и да налагат строги санкции за всички, които нарушават законовите нормативни актове", се казва в позиция на Агенцията, изпратена до медиите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2016 в 16:22

Пиян горски е тормозил клиенти на заведение „Ловна среща“ в Кюстендил, обявиха от полицията.

Информацията от Регионална дирекция по горите в областния град, че той е бил нападнат от бракониер от село Уши, беше опровергана. 37-годишният Л.В. от Кюстендил в нетрезво състояние в заведение в Кюстендил притеснявал празнуваща компания продължително време, бил изтласкан от заведението от празнуващите. Решил да влезе в саморазправа с празнуващите.

След направено полицейско предупреждение от пристигналия автопатрулен екип си е тръгнал с такси.

Оказва се, че горският служител не е бил нападнат и удрян, каквато беше първоначалната информация от РДГ.

21.02 2016 в 17:31

Може ли заради наглостта и дързостта на този да си помислим, че баба му е на много висок пост в София и се прави неуспешно на чаровна блондинка.

21.02 2016 в 17:14

БРакониера в затвора.

21.02 2016 в 16:44

След няколко дни и Дарик Кюстендил може да съобщят новината.