Бивша птицеферма край Провадия се оказа наркооранжерия (обновена)

Нели Александрова 19 септември 2023 в 13:37 2354 0

наркооранжерията

Снимка МВР

Наркооранжерията

Високотехнологична нарколаоранжерия беше разкрита в бивша птицеферма в провадийското село Млада гвардия, съобщиха от полицията във Варна. Спецоперацията е проведена в понеделник.

Наркосъоръжението е било поместено в бивше хале на фермата. То е било специално пригодено за отглеждане на коноп. От мястото са иззети над 1000 стръка коноп в различен вегетативен стадий, както и 2 кг суха тревиста маса - марихуана.

Задържан е ползвателят на имота - 33-годишен варненец. Под надзора на прокуратурата във Варна са образувани две досъдебни производства.

В хода на операцията криминалистите установили и откраднат автомобил "Порше 911". Кражбата е заявена на 31 август от собственика му в София. При огледа е изяснено, че върху идентификационните номера на колата е извършена интервенция.

Снимка: МВР-Варна

Откритата високотехнологична оранжерия е била снабдена с генератори за електрическа енергия, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко необходимо за отглеждането на растенията.

Задържаният мъж е привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на растения от рода на конопа. Предстои задържането му да бъде удължено до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, както и внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.

За противозаконно отнетият автомобил от София се води отделно досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика