Банковият охранител от Враца: За първи път ме нападат за 20 години стаж

Юлиан Христов 02 октомври 2013 в 13:21 1665 0

За 20 години стаж като охранител за първи път ми се случва да бъда нападнат и обран. 

Това разказа пред OFFNews Генади Цветков, който беше повален и обран от двама маскирани мъже, докато пренасял пари от инкасо автомобил в банката. Той сподели, че знае точно каква е откраднатата сума, но не може да я оповести, тъй като се води досъдебно производство. Той не пожела да потвърди и информацията за това, че между него и нападателите му е имало кратка престрелка.  

Обирът стана снощи към 19.10 ч. Както обикновено Генади спрял инкасо автомобила пред офиса на Асет банк, който се намира на метри от градския площад във Враца. Мястото е слабо осветено, което вероятно е взето предвид от обирджиите. 

След като слязъл от колата, той се опитал да остави парите във външния трезор през специална вратичка и точно в този момент бил нападнат. 

Генади каза, че не е разпознал нападателите си, защото били маскирани. Нападението било светкавично и той не успял да се предпази от удар в главата, който му нанесъл единият от нападателите. Въпреки че охранителят реагирал бързо като повикал полиция, обирджиите успели да се изнесат. 

По информация на OFFNews не е било практика фирмата, която се занимава с превозването на парите на банката, да пуска служителите си сами. Пострадалият снощи служител бил и шофьор, и охранител. 

Засега от банката и от Областната дирекция на полицията отказват да посочат официално коя е фирмата, занимавала се охраната на парите.

Непотвърдената до момента информация е, че крадците отмъкнали не едно, а две чувалчета с пари. Според очевидци имало кратка престрелка, което също не се потвърждава от полицията във Враца.

Асет банк се свързва с името на бизнесмена Младен Михалев-Маджо. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови