Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Акция 'гумено мече': задържаха половин милион желирани герои на Дисни

OFFNews 31 декември 2018 в 14:39 3217 0

Снимка Агенция "Митници"

576 000 броя PVC опаковки с желирани фигури на детски анимационни герои задържа Митница Варна за нарушени права върху интелектуална собственост. Задържани са общо 1000 кашона с 20 400 кг брутно тегло.

Пратката е пристигнала в Пристанище Варна – Запад с контейнер от Китай. Изпращач на стоката е фирма от Китай. Получател е българска фирма.

По метода за анализ на риска, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка. Тя установила, върху опаковките са изобразени герои на „Disney“- от "Мечето Пух" (Winnie The Pooh).

Митница Варна е сезирала за случая официалните представители в България на правопритежателя на търговската марка. На 21.12.2018 г. е получено писмено потвърждение в Митница Варна, че задържаната стока нарушава права върху интелектуалната собственост на правопритежателя „Дисни Ентърпрайсиз Инк.“.

Стоката е задържана и подлежи на унищожаване под контрола на Митница Варна, за сметка на правопритежателя на търговската марка.

От началото на 2018 г., Митница Варна е установила 151 случая на стоки, нарушаващи права върху интелектуална собственост. Задържани са общо 921 117 броя такива артикули, в изпълнение на законодателството на България и ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews