Африканци се представят за генерали от НАТО и мамят българки, предупреди ГДБОП

OFFNews 28 май 2021 в 13:30 4035 0

Африканци се представят за натовски генерали и мамят българки в интернет, предупреждават от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, съобщи БНР. Случаите са се увеличили в последните месеци, мнимите офицери искат пари.

Измамниците започват комуникация с жени, от чиито профили в социалните медии личи, че нямат партньор. Понякога онлайн-връзката продължава седмици, преди да се стигне до искането на пари.

„Избират по-възрастни жени, които имат общодостъпни снимки и от тях е очевидно, че нямат партньор или по друг начин се установява, че тези жени биха потърсили виртуална близост с някого. Затова им се представя красивата картина на американски генерал, който от 5 години е в Афганистан или някоя друга държава и търси жена, с която да заживее след приключване на военната му служба“, обяснява комисар Владимир Димитров, шеф на отделa за бoрба с киберпрестъпленията в ГДБОП. 

Почти всяка седмица имаме жена, която заявява, че преди няколко седмици се е запознала с подобен генерал. Изнудвана е по някакъв начин. Първоначално е поканена да изпрати пари, обикновено започват с неколкостотин лева, обясняват още от ГДБОП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови