16-годишна нападна и ограби възрастна жена пред банкомат

OFFNews 26 ноември 2020 в 20:39 3804 0

16-годишна преби и ограби 86-годишна жена пред банкомат в момент, когато възрастната дама си взимала енергийните помощи в размер на 590 лв. в столичния квартал "Дружба".

„Никога няма да го забравя! Не ми е толкова за парите, а за това, което се случи. Цялата съм в синини”, казва Дафинка Милева пред Нова тв. Престъплението е извършено на 20 ноември.

„Обръщам се от банкомата и изскочи едно момиче, което ми взе парите. Започна да ме удря по лицето и да ме блъска. Аз се разпищях”, разказа Дафинка.

Писъците на възрастната жена се чуват от хората наоколо, които се притичат на помощ. Случаен минувач дори вижда как нападателката тича и изхвърля парите под кола. Успяват да хванат момичето, което се оказва познайница на МВР.

„Беше хубаво, интелигентно момиче. Не можеш да нападнеш възрастна жена и да й вземеш парите и да знаеш, че тя утре няма пари да си купи хляб”, коментира Дафинка Милева.

Възрастната жена е с фрактура на тазобедрената става. Вече е изписана от болницата, а 16-годишното момиче е задържано.

„Има множество криминални регистрации, включващи кражби, грабежи, хулиганство, а също така е била хващана с наркотици”, заяви Антоанета Панчева, говорител на Софийската градска прокуратура.

Парите на възрастната жена, която по ирония на съдбата цял живот е работила като касиер в банка, вече са й върнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови