14 сигнала за наводнени сгради и паднали дървета заради силния дъжд

OFFNews Последна промяна на 27 април 2019 в 19:20 2168 0

14 сигнала за наводнени сгради и паднали дървета и клони са постъпили на тел. 112 заради силен дъжд в много градове в страната, съобщиха от МВР. 

Най-много сигнали са постъпили на територията на област Плевен – за наводнени пътни участъци и три сгради. Съобщения има и от градовете Кюстендил, Дупница, Петрич, Сандански и София.

Буря събори тухли и дъски от покрива и минарето на джамията Фетих Мехмед в центъра на Кюстендил, съобщи БНР. Няма пострадали хора.

Министерството на вътрешните работи предприе редица превантивни дейности, свързани с динамична метереологична прогноза.

От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" са изпратени предупреждения и указания за предприемане на мерки до областните управители и кметовете на общини. Подобни указания са разпратени до всички структури на вътрешното министерство, като е създадена необходимата организация за повишаване на готовността на всички структури на ГДПБЗН за оказване на съдействие на местната власт, при необходимост.

Дадени са необходимите указания за наблюдение на критичните точки от пътната и водна инфраструктура и за осигуряване на непрекъсната информация за тяхното състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови