Мъж загина, шестима са ранени в катастрофа край Шумен. Сред тях – и деца

OFFNews 10 април 2023 в 16:18 4535 0

Снимка mvr.bg

43-годишен мъж загина, а други шестима души, сред които и три деца, пострадаха при тежка катастрофа край Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

Инцидентът е станал около 17.10 ч. вчера на пътя Пристое - Царев брод - Шумен, близо до кръстовището за кв. "Макак".

Шофьор на лек автомобил с шуменска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в автомобил със силистренска регистрация. След удара шофьорът на ударената кола починал на място. 

Екипи на пожарната са оказали съдействие на заклещените в автомобилите хора.

В болница са откарани 30-годишната съпруга на загиналия шофьор и 10-годишното им дете. Жената е с кръвоизлив на бъбрек, а детето - с кръвоизлив в стомаха.

Шофьорът предизвикат катастрофата, е 45-годишен и е от Шумен. Той, 41-годишната му и двете им деца -  на 9 и 17 години, са откарани в болница.

Мъжът е с гръдна и коремна травма и фрактура на ляв крак. Съпругата му е прегледана, установена е контузия на гръден кош, след което е освободена. Деветгодишното дете е с травма на крака, открита рана и изкълчване, а 17-годишният е с контузия на бедрото. Младежът е прегледан и освободен от болницата, потвърдиха от лечебното заведение.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са химическа, съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!