81-годишен професор става шеф на БДЖ

Светослав Метанов 12 януари 2022 в 17:23 27900 4

Проф. Йордан Мирчев

Снимка БТА/Владимир Шоков

Проф. Йордан Мирчев

Бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев става генерален директор на БДЖ, научи OFFNews.

Преди години той вече е бил начело на българските железници, а по време на управлението на царското правителство бе председател на парламентарната комисия по транспорт.

Мирчев е университетски преподавател, има дългогодишен опит в системата и е един от изтъкнатите специалисти в сферата жп транспорта. 

По-късно пресцентърът на Министерството на транспорта потвърди информацията на OFFNews.

С протокол на Министерството на транспорта и съобщенията се променя съставът на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. До провеждане на конкурс, за нови членове са избрани Любомир Сяров, Петко Петков и Йордан Мирчев, съобщиха от ведомството на Николай Събев.

Освободените от длъжност членове на Съвета са Маргарита Петрова-Кариди, Георги Друмев и Светломир Николов. Мотивите са свързани с лошо мениджърско управление, организационни пропуски и забавен контрол по изпълнение на ремонтните програми.

Промените се налагат след извършен анализ на състоянието на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и дружествата „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД, съобщават още от транспортното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Попов

14.01 2022 в 09:59

Е, хубава работа! Нали щяхме да махаме работещите пенсионери от всички държавни длъжности за да се даде път на младите. Има много кадърни млади хора за тоя пост. Защо не назначиха някой от тях. Нали нямаше незаменими хора.

110

3

Перпендикуляр

12.01 2022 в 21:02

И сега трябва да пътува с влак до морето, за да си полее градинката? Ай стига бе! И Царо не го качи на влак, та един министър ли?

14469

1

случайно прочетох

12.01 2022 в 17:46

Заглавието акцентира върху възрастта на проф. Мирчев?
Не е ли некоректно?