Килимът не е червен, но блясъкът на Оскарите си е същият (СНИМКИ)

OFFNews 13 март 2023 в 11:43 4264 0

Кара Делевин

Снимка Getty Images

Кара Делевин с рокля на Ели Сааб

"Килимът тази година ще пасне чудесно на завесите вкъщи", с този коментар носителката на Оскар за поддържаща роля Джейми Лий Къртис, отбеляза промените в сектора за дефилиране на звездите. Прочутият "червен килим" вече е с цвят шампанско. Блясъкът на шоуто обаче и остава същият, съобщава Би Би Си.

Хали Бери се превърна в диамантът на вечерта с рокля от бял сатен на Тамара Ралф с декорации от розово злато. Тя връчи наградата за най-добра актриса, 21 години след като получи приза в категорията.

Снимка: Getty Images

За Кейт Бланшет това беше осма номинация за Оскар. Елегантният ѝ тоалет от синьо кадифе включваше панделка, изработена от бежанци като част от инициативата на Агенцията на ООН за бежанците, към която Бланшет е посланик.

Снимка: Getty Images

Звездата от „Всичко навсякъде и наведнъж“ Мишел Йео пристигна в бяла рокля на Диор. Вечерта беше триумф на азиатката, която грабна наградата за най-добра актриса.

Снимка: Getty Images

Мишел Уилямс беше номинирана за най-добра актриса - петата номинация за Оскар в кариерата ѝ - за ролята на майката на Стивън Спилбърг в "Семейство Фейбълман". Тя заложи на бяла рокля на Шанел с прозрачно болеро, осеяно с кристали.

Снимка: Getty Images

Лейди Гага, която изпълни песента си Hold My Hand от филма "Топ Гън: Маверик", пристигна в черна рокля на Версаче с прозрачен корсет.

Снимка: Getty Images

Риана също беше сред изпълнителите на церемонията с песента Lift Me Up от филма "Черната пантера: Уаканда завинаги". Звездата не пропусна да демонстрира втората си бременност, умело подчертана от роклята на Alaia.

Снимка: Getty Images

Британската актриса Флорънс Пю заложи на изящна рокля с волани, комбинирана с къси черни панталони и обувки на платформа, ефектно сребърно колие и двуцветен дизайн на косата.

Снимка: Getty Images

Джейми Лий Къртис, която спечели първия Оскар в кариерата си, блесна в рокля на Долче и Габана, украсена с кристали и пайети. 

Снимка: Getty Images

Анджела Басет, която беше номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля за кралица Рамонда в "Черната пантера: Уаканда завинаги", предпочете кралския нюанс на лилавото.

Снимка: Getty Images

Ана де Армас, номинирана за най-добра актриса, за ролята на Мерилин Монро в "Блондинка", заложи на искрящ, семпъл корсаж, преливащ в набрани волани.

Снимка: Getty Images

Минимализъм от Валентино предпочете Емили Блънт.

Снимка: Getty Images

Зоуи Салдана дефилира като част от екипа на  „Аватар: Пътят на водата“, който беше номиниран за четири награди, включително за най-добър филм.

Снимка: Getty Images

Звездата от "Топ Гън: Маверик" Дженифър Конъли, която беше сред водещите на церемонията, предпочете рокля на Луи Вюитон.

Снимка: Getty Images

Ева Лонгория представи привлекателен и украсен със сложни бижута дизайн на Зухаир Мурад.

Снимка: Getty Images

Решението за смяна на червения килим след 62 години беше взето от креативен консултант, който обясни, че килим в цвят "шампанско" ще помогне за "промяната от пристигащи през деня към елегантна вечерна обстановка".

В препратка към шамара на Уил Смит миналата година, в началото на церемонията водещият Джими Кимел се пошегува: „Мисля, че решението да се дефилира по килим с цвят шампанско, а не червен, показва колко сме уверени, че няма да се пролее кръв.“

Още звезди от Оскаровата вечер можете да видите в галерията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови