Брад Пит отиде на червения килим с пола (видео)

Актьорът рекламира новия си филм Убийствен влак

Искра Ангелова 22 юли 2022 в 09:39 10855 4

Брад Пит

Снимка Getty Images

Брад Пит отиде на червения килим с пола

Явно Брад Пит има нужда от внимание - не мина и седмица от фотосесията с гримираното му като "труп" и като восъчна статуя тяло в GQ, която беше нарочно скандална и срещна вълна от критики... и актьорът отново произведе шум. Той направи "стейтмънт", като не направи "стейтмънт". Пит, смятан от мнозина за най-желания мъж на планетата, се появи на премиерата на новия си филм "Убийствен влак" в Берлин... с пола. Запитан защо, послание той не изрече ("Заради бриза, брат"), но просто показа, че може да прави каквото си иска без да се съобразява с общественото мнение.

И наистина той може да си го позволи - един от най-търсените холивудски актьори, който взима по 20 милиона за роля и има шест деца... облече ленена пола и взриви световната преса не с качествата на новия си филм, а с тази модна ескстравагантност. По този безотговорен на пръв поглед начин любимецът на жените, иначе безспорно изключително талантливият актьор Пит, отново е по всички първи страници и е обект на шушукане, спекулации, коментари, желания, омраза, завист и обожание. С един жест. С една хашлашка постъпка. Отново всички говорят за него. Дали обаче шумът е единствената му цел? Припомняме, че това е вторият път, в който Пит облича килт. На премиерата на филма "Троя" той също е в пола.

Брад Пит, на 58, сега e сам, а както сам той казва съвсем между другото - Ковид е поспрял ангажиментите и възможността да се снима кино. Успоредно с това по-интелигентните му почитатели могат да прозрат и по-дълбок замисъл зад на пръв поглед лекомислената му и закачлива постъпка - един мачо с недвусмислено ясна сексуална ориентация може да си позволи да се облече както си поиска, особено, ако е актьор. Актьорите обичат да "травестират" (истинското значение на думата е "да се преоблека в чужди дрехи", бел.а.), да се преобразяват, да си играят, да предизвикват и изненадват публиката си, да се маскират до неузнаваемост. Особено, когато са поставени в клише - явно той не иска повече да е сладкото момче на Холивуд, в ролите му напоследък забелязваме усилен и целенасовен опит да избяга от образа на героя, секси мачото и доброто момче.

Но зад подобен жест, поставен в контекст, може да стои и друго - опит за протест срещу забраната на аборта, която Върховният съд на САЩ наложи през юни. Може би Брад Пит иска да покаже, че подкрепя жените и правото им на избор как да постъпват с тялото и живота си, като демонстрира, че той като мъж може и има това право. А може би не?... Може би просто Пит иска за пореден път да се еманципира от майка си. Майката на Пит Джейн проговори против аборта през 2012 г., като с това взриви общественото мнение. В момента, когато Брад и Анджелина бяха обявили, че няма да сключат брак, докато САЩ не приеме гей-браковете, а една от дъщерите на двойката Шайло смени пола си и стана Джон, собствената му майка написа писмо до местния вестник, в което остро критикуваше президента Обама, аборта и хомосексуалните двойки. Поради консервативните възгледни на Джейн Пит внуците ѝ никога не са я виждали.

Искате да знаете повече?

Припомняме, че в края на юни Върховният съд на САЩ премахна конституционната защита за абортите, която беше в сила от близо 50 години. Напоследък вече свикнахме на абсурдни решения на различни съдилища - у нас и по света. А явно най-важният американски съд също не е имунизиран срещу глупост и късогледство. Той се състои от 9 съдии, като шестима от тях са избрани от консервативната партия на Републиканците. Последните назначени трима съдии са избрани от бившия президент Доналд Тръмп по време на единствения му мандат.

Консервативното мнозинство отмени ключовото историческо решение от 1973 г., известно като "Делото Роу срещу Уейд", според което Конституцията дава право на всяка жена да реши дали да прекъсне бременността си. През 1992 г. пак се води подобно дело, познато като "Делото Кейси", при което Върховният съд препотвърждава решението си от 1973 г.

Настоящото решение на съда е в противоречие с общественото мнение на повечето американци, което според социологически проучвания подкрепя конституционното право на аборт. Очаква се новината да доведе до забрани на абортите в близо половината щати.

И все пак, колкото и скандализирани и очаровани да се чувстваме от завръщането на Пит по първите страници, нека представим и новия му филм: Bullet train.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2020

4

donyo

28.08 2022 в 21:06

Няма кой да го орахати...

22547

3

dolivo

22.07 2022 в 15:49

ха, бай Пешо зер хем завижда хем се плаши от всичко различно от квартален хоремаг.

-7325

2

Показателно за менталното състояние на всички с различна ориентация. Лекувайте ги.

865

1

Constanza

22.07 2022 в 12:07

Превеждате по-зле и от Гугъл.