Властелинът на леда обяви оттеглянето си

OFFNews 31 март 2017 в 14:59 3477 0

Легендата във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко обяви, че се оттегля. Двукратният олимпийски шампион заяви, че няма как да участва на Зимните олимпийски игри през 2018 година.

"Що се отнася до мен, аз няма да участвам на Олимпийските игри през 2018. Приключих с кариерата си в този спорт. Имам академия, където работя като треньор. Ако успея да подготвя спортисти за Олимпиадата, ще ида", сподели Плюшченко.

Евгени Плюшченко е от онези спортисти, за които не съществуват подходящи епитети или определения. Той е най-големият майстор в света на фигурното пързаляне и вече се надпреварва само и единствено със себе си.

Подобрил е всички рекорди, извоювал е четири Олимпийски отличия в една от най-трудните зимни дисциплини. Припомняме, че шампионът не попадна в разширения списък на Руския олимпийски комитет от 690 спортисти, които ще участват на Олимпийските игри в Пьончан.

Имената бяха публикувани през декември 2016 година. От РОК обявиха, че списъкът не е окончателен, но още тогава плъзнаха слухове, че шансовете Плюшченко да попадне в него са илюзорни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews