Владо Илиев: Трудно нещо може да ме убеди да продължа да се състезавам след олимпиадата

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2019 в 16:02 1602 0

Спортист номер 1 на България за тази година Владимир Илиев заяви, че всяко класиране в челната осмица е добър резултат в настоящите условия.

Биатлонистът ни призна, че Франция и Норвегия доминират тотално в световната купа по биатлон за мъже в момента, но очаква изравняване на силите след новогодишните празници.

"Всеки гони първото място и се стреми към световната титла. През тази година вижданията ми са различни, но има два отбора, които превъзхождат всички от гледна точка на екипировка - Норвегия и Франция. Нямаме какво да направим, защото те имат много големи възможности. Показаха, че превъзхождат дори държави като Русия и Германия.

За всички други остана да правим анализи и мисля, че през новата година преимуществото няма да бъде такова. Те винаги са измисляли по нещо ново и в момента наистина имат много голяма преднина. Вчера особено всички останали стояха и гледаха. Трябва да минат още две-три купи, но всяко класиране в топ 8 означава много за мен и останалите. Както съм казвал и преди обаче, всеки изстрел може да те изпрати от трето на 20-о място.

Видя се разликата още в Хохфилцен, където времето бе добро, зимно. Сега във Франция си пролича още повече, защото в такива условия ските са ключови. Хубаво е, че съм сред първите от останалите, което говори достатъчно за работата, която вършим с моя екип.

Тази година за първи път световното първенство ще бъде преди европейското и това е хубаво. Не че европейското пречеше, но големите отбори си имат първи и втори състави, а ние караме и на двете.

Сега ще можем да се подготвим по-добре за световното. То е в Италия, а веднага след него е европейското в Естония. То ще бъде на височина и това ми пасва. Обичам да бъде максимално високо и трудно за бягане, защото това е близко до условията, в които тренираме.

До Олимпиадата със сигурност ще остана, но след това трудно нещо може да ме убеди да продължа. Засега се чувствам добре и знам къде са ми проблемите. За да се развивам, през следващите две години трябва да усъвършенствам стрелбата ми. Няма накъдето толкова да се развивам иначе", каза Илиев.

Относно самата церемония в четвъртък, биатлонистът ни сподели: "Където бяхме, нямах интернет и не следих реакциите. Доволен съм, че спечелих наградата, защото тя ще ми вдъхна увереност и сила. Така и изминалият сезон придобива добър завършек, защото "Спортист на годината" е чест за всеки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови