Валуев се разсърди на международния параолимпийски комитет

OFFNews 29 януари 2018 в 17:45 6379 1

Бившият шампион в тежката категория на професионалния бокс и актулен руски депутат Николай Валуев се ядоса на Международния параолимпийски комитет (МПК).

Институцията продължи наказанието на руския параолимпийски комитет, като позволи на руските спортисти с увреждания да участват с неутрален статут на параолимпийските зимни игри в Пьонгчанг през март.

Русия не участва на летните параолимпийски олимпийски игри в Рио де Жанейро 2016, след като Русия беше наказана заради систематична употреба на допинг и манипулиране на резултати. Десетки руски спортисти не бяха допуснати до участие и на олимпиадата в Рио. Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг ще се проведат от 9 до 25 февруари, а параолимпийските - от 9 до 18 март.

"Всичко е същото, както с олимпийците. Имам вече доста отрицателно отношение към ръководителите на МПК и всички, които взимат решения. Това е планирана история", коментира Валуев.

В отговор на отстраняването на голяма част от руските спортисти от олимпиадата, в Русия обмислят алтернативни игри в Сочи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови