В Русия давали допинг и на фигуристите

OFFNEWS 02 януари 2017 в 14:25 7085 2

Имената на три руски фигуристки са в списъка на тези, които са с манипулирани проби за допинг по време на олимпиадата в Сочи през 2014 година, съобщи "Гадзета дело Спорт", цитиран от "24 часа".

Това са Аделина Сотникова, Татяна Волосожар и Ксения Столбова. Ако вината им бъде доказана, то Русия ще загуби 3 златни и 1 сребърен медал от олимпиадата.

Първо ще им бъде отнета титлата в отборното състезание. Това означава, че шампион ще стане Канада, САЩ ще получи сребро, а Италия ще вземе бронз.Татяна Волосожар и Максим Транков след това станаха първи при спортните двойки, а Ксения Столбова и Фьодор Климов спечелиха сребро.

Така при пренареждане титлата трябва да вземат германците Аьона Савченко и Роберт Солкови, втори стават Пан Кин и Тон Жиан от Китай, а трети канадците Кристен Мур-Тауърс и Дилън Московиц.

Сотникова сензационно стана златна медалистка при жените, което бе първата титла за Русия в тази дисциплина. Тя победи фаворитката Ким Юна (Корея), която сега очаква златен медал. Втора става италианката Каролина Костнер, а бронзът отива при Грейси Голд (САЩ).

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

02.01 2017 в 15:16

В големия спорт всички се тъпчат с хапчета! Понякога стават грешки и току някой изгърми. Малко ме изненадва фигурното пързаляне, но съм виждал, как за тези 4 минути на голямо първенство се работи като роб на памучна плантация, та не е чудно. Ще ми бъде жал за тези талантливи момичета. Дано се окаже недоразумение.

Апропо - Волосожар, не Волокжар!

Поздрав!