Зика: Майки, стойте далеч от Маями!

OFFNews 02 август 2016 в 11:40 3521 0

Бременните жени бяха официално предупредени да не пътуват до засегнатите от вируса Зика райони на Маями, след като още 10 души бяха диагностицирани със Зика.

Предупреждението отправи американския Център за контрол и превенция на заболяванията. Департаментът му във Флорида е установил, че в един от кварталите комари разпространяват вируса.

То е в сила за хора, които живеят там. Заплаха има и за хората, които са пътували до района след 15 юни - на база най-ранно появилите се симптоми у пациенти, може да се каже, че вирусът е започнал да се предава от комари към тази дата. Инкубационният период при Зика е две седмици.

Бременните жени не трябва да пътуват до тази област. Бременните и техните партньори, които живеят там или ще пътуват до мястото, трябва да предприемат действия, за да се предпазят от ухапване от комар.

Използвайте презервативи при полов акт, съветва още Центърът.

Всички бременни жени в САЩ трябва да бъдат предупреждавани за риска от Зика при посещенията си при лекар.

Бременните жени, които живеят или пътуват чест до засегнатата област, ще трябва да бъдат тествани през първия и втория триместър от бременността си. 

Жените, заразени със Зика, трябва да изчакат най-малко 8 седмици, а мъжете - 6 месеца, след първата проява на симптоматиката, преди да решат да създадат дете. 

Мъжете и жените, които живеят или пътуват до засегнатия район трябва да изчакат най-малко 8 седмици преди да опитат да създадат дете, съветват още от Центъра.

14 души бяха идентифицирани със Зика - 12 мъже и две жени. Пациентите в Маями вероятно са били заразени в "Уинууд", Маями. Заразата със Зика се свързва с раждането на деца с микроцефалия.

В събота британската здравна агенция посъветва майките да отложат пътуванията си до Флорида, освен ако те не са спешни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews