Жена живее над 20 г. с чуждо тяло в корема си

ОFFNews 25 юли 2014 в 11:18 2886 0

Снимка Нова тв

Над 20 години жена живее с чуждо тяло в корема си, забравено от лекари по време на операция.

Историята на 44-годишната Траяна Христова разказа Нова телевизия.

Преди 20 години на Траяна й се наложила операция от перитонит, след която лекарите забравили около сто марли в коремната й кухина. През 2013-а жената отново претърпяла операция - този път поради съмнения за миома или киста. Тогава извадили топката марли. Вместо облекчение, след операцията тя почувствала още по-силни болки. Четирима лекари установили, че този път в корема й е забравено метално тяло.

Жената е убедена, че болките й са от забравен медицински инструмент, въпреки уверенията на лекарите, че това е невъзможно и всичко е наред. Траяна и съпругът й търсят мнението и на специалисти от други болници. Всички казват, че нова операция е много рискована.

След много ехографии и рентгенови снимки някои лекари са категорични, че виждат чуждо тяло, а други не. Едно е абсолютно сигурно и това са болките на Траяна.

В „Пирогов” д-р Асен Хараланов също вижда чуждо тяло в корема на Траяна. Мнението му е, че чуждото тяло в корема на Траяна сега вероятно е било там още преди 20 години и е забравено заедно с марлите. Изваждането му е риск, който само Траяна можела да прецени дали да поеме.

Д-р Николай Герджиков от "Шейново" е правил последната операция на жената. И той твърди, че не е забравял макара, а чуждото тяло са стари марли от преди години. 

В момента Траяна е почти неподвижна. Семейство Христови водят дело, което ще тръгне до два месеца и няма да се точи с години, смята техният адвокат Марин Марковски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!