Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Здравният министър към танцовите школи: Парадокс е, че воювам с вас за вашето здраве

OFFNews 16 януари 2021 в 14:51 2884 0

"Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19."

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на среща с протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов.

Министър Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на база данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората. При спад на заболяемостта под 120 на 100 000 души население и задържане на тенденцията ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. При влошаване на обстановката мерките ще се затегнат оново, подчерта още здравният министър.

"Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19", допълни министър Ангелов.

Участниците н срещата се обединиха около тезата, че диалогът между тях трябва да продължи, за да се намерят най-правилните решения за всички. Министърът на културата Боил Банов покани представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ още на 26 януари, за да обсъдят параметрите по бъдеща програма в подкрепа на танцовите школи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови