Защо е важно да стоим у дома в коронавирусната пандемия?

Така безсимптомен вирусоносител може да намали броя на заразените от него от 406 на 15 - показва видео на Би Би Си

OFFNews 13 април 2020 в 12:38 2147 0

Големият проблем с коронавируса е, че може да сте носители и да не знаете. Това означава, че може да излизате както обикновено през деня и да се чувствате съвсем добре, но всъщност да заразявате двама до трима души всяка седмица. Това, което се случва, е, че всеки от заразените двама-трима от вас заразява по още по двама-трима, които на свой ред заразяват други и вирусът се разпространява, разказва екип на Би Би Си във видео, което показва как такова поведение на вирусоносител може да повлияе на околните.

Какво се случва, когато хората стоят у дома и практикуват социално дистанциране?

Например ако един човек не отиде на гости на приятел, ако работи от вкъщи, ако не отиде до магазинчето на ъгъла, ако не отиде да посети майка си, всичко това намалява броя на случаите от 406 до само 15 - изчисляват авторите му. С намаляването на броя на случаите натискът над лекарите, медицинските сестри и здравната система намалява. А това ще промени данните за броя на хората, които живеят, и тези, които умират.

Във Великобритания е разрешено човек да излиза, за да спортува на открито веднъж на ден. Уви, в България това не е факт.

И все пак в резюме можем да кажем: ако излизате, излизайте сам; стойте у дома колкото се може по дълго - това може да спаси живота на хора!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!