Започна ваксинацията на учители

OFFNews 28 януари 2021 в 14:40 1313 0

Започна ваксинацията на учители. Сред първите ваксинирани са педагози от Козлодуй и Бургас. 120 учители ще бъдат имунизирани в рамките на три дни в Бургаско.

Антоанета Великова, преподавател по химия в Природо-математическата гимназия в Бургас с 40-годишен стаж, е първият ваксиниран учител в областтам, предаде БНР.

„Изборът съм го направила отдавна. Мисля, че това е решението, което трябва да вземем, за да си върнем нормалността. На мен ми се ходи на училище, да се виждам с децата, но пък страхът преди беше много голям, така че се надявам, че след ваксината ще бъдем по-спокойни и в училище, и децата, и ние“, каза тя.

Великова призова колегите си, които все още не са взели решение, да не се колебаят.

Днес ще бъдат имунизирани 30 педагози, а до събота общо 120, съобщи началникът на регионалното управление по образованието инженер Виолета Илиева. Това са педагози от големите бургаски училища - ПМГ, гимназията за романски езици, ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията", вечерната гимназия и други, които на 4-ти февруари се връщат в клас.

„Избрали сме отначало училищата, които са по-големи, с по-голям брой учители, тъй като предстои работа вече в присъствена форма“, обясни тя.

1800 учители и непедагогически персонал в Бургаска област са пожелали ваксинация, уточни директорът на РЗИ доктор Георги Паздеров.

„Ние имаме за близо половината, около 700-800 първи дози, и сме заделили и втора доза за тях."

Днес започва и ваксинацията в домовете за стари хора в област Бургас. 24 възрастни и персонала от дом "Анка и Цвета Върбанови" ще бъдат първите ваксинирани от личния им лекар д-р Панайот Панайотов.

Вчера в Козлодуй беше поставена първата доза от ваксината срещу COVID-19 на 36 учители от шест учебни заведения в общината. Всички, на които е била направена имунизация, са в добро здравословно състояние. Те са били имунизирани в болница "Св. Иван Рилски" в Козлодуй. Педагогическите и непедагогическите специалисти са от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Бутан, ОУ „Христо Ботев“ – Гложене, ПГЯЕ „И. Курчатов“ – Козлодуй, СУ „Христо Ботев“ – Козлодуй, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Козлодуй и ОУ „В. Априлов“ – Хърлец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!