Втора жертва на коронавируса в САЩ, Япония пред извънредно положение

OFFNews 02 март 2020 в 07:48 3784 0

Властите във Вашингтон съобщиха за втори смъртен случай в САЩ, предаде ТАСС.

Потвърдени са 4 нови случая сред жителите на окръга, с тях общият брой пациенти под наблюдение става 13. Трима от болните, на възраст между 70 и 90 г., са в тежко състояние.

За заразени с коронавирус съобщиха и в щатите Ню Йорк и Роуд Айлънд. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо потвърди, че става дума за жена на около 40 г., която е пътувала в Иран. Пациентката била изолирана в дома си.

Другият регистриран случай е на мъж, завърнал се от екскурзия в Италия, Франция и Испания. Той е хоспитализиран. По данни на Fox News в щата Роуд Айлънд под наблюдение са около 40 души. "Ню Йорк таймс" съобщи за общо 80 души в САЩ, които са дали положителни проби за Ковид-19. Сред тях са и напълно излекуваните.

Правителството на Япония подготвя законодателни промени, които ще позволят да бъде обявено извънредно положение заради коронавируса. За това е съобщил премиерът Синдзо Абе.

По думите на Абе в момента се разработва пакет от допълнителна икономическа помощ за малкия и среден бизнес за над 270 млрд. йени (над 2,5 млрд. долара).

Към момента заразените в Япония са 961, 12 души са починали. Основната част от болните - 705 души са пътници и членове на екипажа на круизния лайнер "Даймънд принсес". Вчера японските власти обявиха, че евакуацията на хора от лайнера е приключила.

Китай е регистрирал вчера 202 нови случая на коронавирус, съобщи Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването, цитиран от световните агенции.

Това е рязък спад в сравнение с регистрираните 573 случая ден по-рано. Така общият брой на заразените в континентален Китай достигна 80 026 души. От тях са оздравели 33 700 пациенти. Вчера са починали 42 души, с което общо жертвите станаха 2012.

В Южна Корея има 476 нови случая и четирима души са починали, съобщи Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към министерството на здравеопазването. С това заразените в страната станаха общо 4212, а починалите - 22 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови