Възобновяват поръчката за детската болница

OFFNews 27 септември 2019 в 10:50 1539 0

Снимка Архив

Министерството на здравеопазването възобновява обществената поръчка за избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница, съобщиха от ведомството.

Това става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията не уважи искането за налагане на временна мярка "спиране на процедурата". Определението на комисията не е обжалвано пред Върховния административен съд и към настоящия момент също е влязло в сила.

Крайният срок за подаване на офертите се удължава до 15.10.2019 г.

Постъпилите предложения ще бъдат отворени на 16 октомври, на публично заседание в Министерството на здравеопазването. 

Процедурата по провеждането на обществената поръчка за Национална детска болница беше спряна от здравното министерство в отговор на образуваното производство от Комисията за защита на конкуренцията. 

Поръчката беше обжалвана от Камарата на архитектите, с аргумента, че обявените параметри не гарантират качественото изпълнение на сградата.

Първоначалният срок за подаване на офертите 20 август, беше удължен от здравния министър до 11 септември. Очакваше се изпълнителят да бъде избран през есента.

Прогнозната стойност на поръчката е 95, 4 млн лв. С ДДС. Болницата трябва да бъде изградена на мястото на недовършения корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница. Общата площ е 45 000 кв. М., в два 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена и да разполага с 350-400 легла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови