Ваксинират до 23 часа в София, в 'Св. Иван Рилски' пак денонощен кабинет за имунизации

OFFNews 26 май 2021 в 14:37 3176 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Удължава се работното време на ваксинационните центрове в някои столични болници. Това е решено със заповед на директора на Столична РЗИ.

До 23 часа ще работи един от пунктовете в Александровска болница. В останалите ще се правят имунизации без прекъсване всеки ден от седмицата от 9.00 до 17.00 ч. Налични са ваксини на AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna и Janssen. С предимство се ваксинират възрастните и хората с хронични заболявания.

До 23:00 ч. всеки делничен ден ваксинационният екип на УМБАЛСМ "Пирогов" във фургона пред главния вход ще очаква всички, които нямат възможност да се имунизират в рамките на работния ден. Лечебното заведение разполага с количества от ваксините на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca.

Няколко ваксинационни зони продължават да работят без почивен ден от 08:30 до 17:30 часа. С приоритет са възрастните и хората с хронични заболявания. В двата пункта в медицинския център към болницата се поставя и новата еднодозова ваксина на Janssen.

Кабинетът за ваксинации срещу COVID-19 на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" отново става денонощен. Предварително записване не е необходимо. От 8.00 до 16.00 приоритетно ще се ваксинират хора над 60 години и такива с хронични заболявания.

С удължено работно време до 23.00 часа ще работи и един от пунктовете в УМБАЛ „Царица Йоанна“ ИСУЛ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!