Quantcast

Ваксинираните не трябва да спазват противоепидемични мерки

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2021 в 10:52 724 0

Ваксинираните срещу Covid-19 не трябва да спазват противоепидемични ограничения.  

Това заяви директорът на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН проф. Андрей Чорбанов по Bulgaria ON AIR.

Смисълът на ваксинацията е да предпази човек. Ако той е имунизиран и ваксината е ефикасна, абсолютно задължително е този човек да бъде свободен и да живее по един нормален начин, обясни имунологът. 

При поставяне само на първата доза, хората няма да бъдат защитени от коронавируса, заяви експертът по повод намерението на някои държави да отложат втората доза. 

„За съжаление много от нещата станаха като импровизация, което никак не трябва да се случва. Оказа се, че единият производител няма да може да наводни пазара, ще трябва повече участници да влязат", заяви имунологът. 

Проф. Чорбанов обясни, че е привърженик на ваксините като цяло, но въпреки това самият той не смята да се ваксинира на този етап. 

Не смятам, че има какъвто и да е проблем хората да гласуват – отстоянията, предпазните средства на комисията са същите като в градския транспорт, в хипермаркетите. Проблемът е, ако има по-голям брой карантинирани. Трябва да се намери начин да се гласува по домовете, заяви имунологът по повод предстоящите парламентарни избори. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !