Стабилно е състоянието на пострадалото семейство от верижната катастрофа на АМ ''Тракия''

Диана Варникова 18 април 2023 в 14:01 1420 0

хирургично отделение

Снимка Диана Варникова

Пострадалите са настанени в Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик

Четиричленното семейство, което пострада вчера при верижната катастрофа на автомагистрала “Тракия“, е в стабилно състояние. Родителите, на 49 и 41 г. и двете им деца, на 13 и 15 г. са настанени в Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик, където са под наблюдение.

"Те са в стабилно състояние и без опасност за живота", съобщи началникът на отделението д-р Георги Стоилов.

Ранените са с травми на корема и гръдния кош, с натъртвания и охлузвания. Майката и децата нямат никакви счупвания, въпреки че автомобилът, в който са пътували, е сериозно деформиран. Шофьорът е с лицева фрактура, консултиран е с неврохирург.

49-годишният мъж не се нуждае от оперативно лечение, заяви д-р Александър Буховски. Предстои четиримата пострадали да бъдат изписани от хирургичното отделение. Всички са били с предпазни колани, което най-вероятно е помогнало за малкото травми по тях.

49-годишният Николай Михайлов от София си спомня, че не е имало как да избегне удара в колата пред него, която пък се блъснала в друг автомобил. Мъжът, който карал колата, се ударил леко, а шофьорът след него явно е карал доста бързо, защото ги е блъснал доста силно.

От удара 49-годишният пациент е загубил съзнание за няколко минути. После е разбрал, че колата им се е завъртяла. По думите му не е имало възможност да избегне инцидента. Благодарен е, че той и семейството му не са сериозно пострадали и приема спасяването на четиримата като великденско чудо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!