С 30% са нараснали повикванията към Спешна помощ, половината от тях са за коронавирус

Здравният министър се срещна с кризисния щаб в Бургас, областта е сред най-критичните зони със заболяемост от 441 на 100 000

OFFNews 10 март 2021 в 12:29 1482 1

Снимка Архив

С 30% са нараснали повикванията към Спешна помощ в последните дни, около 50 на 100 от тях са за пациенти с коронавирус. Данните съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който днес е на посещение в Бургас.

Министърът проведе двучасово заседание с директори на лечебни заведения в Бургаска област. 441 са заболелите с коронавирус в региона.

„Положението е тревожно, но сме взели всички мерки да запазим всичко онова, което сме постигнали до момента. Ще увеличим легловата база до нивата през септември - декември”, заяви здравният министър.

Предлаганите нови ограничения в областта са свързани с намаляване на работното време на заведенията до 22 часа и извеждане на учениците от 5 до 12 клас в електронна среда за две седмици. Обсъдени са и мерки, свързани с носенето на маски на открито, ограничаване на масови мероприятия на открито и закрито, както и ограничения, насочени към посещенията на фитнеси и молове.

„След като тези мерки бъдат обсъдени от Областния щаб, предстои до края на деня да бъде издадена заповед на директора на РЗИ-Бургас”, допълни Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

10.03 2021 в 13:38

Това няма ли кой да им го каже на т.лупите и даритките Му:
"Руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" е "добра ваксина" и вероятно ще получи одобрение в Европейския съюз в даден момент, заяви Томас Мартенс, ръководител на Постоянния комитет по ваксинация (STIKO) към германския институт "Роберт Кох".
В интервю за немския регионален ежедневник Rheinische Post, цитиран от БНР, Томас Мартенс посочи, че "руските изследователи са много опитни с ваксинациите. Ваксината "Спутник V" е умно измислена".