Проф. Николета Трайкова е новият председател на Българската асоциация по радиология

OFFNews 18 ноември 2022 в 11:19 1873 0

проф. Николета Трайкова

Снимка МУ Пловдив

проф. Николета Трайкова, председател на Българската асоциация по радиология

Проф. д-р Николета Трайкова от Медицински университет – Пловдив е новият председател на Българската асоциация по радиология. Изборът ѝ беше гласуван на ХIX конгрес на организацията.

Професор Трайкова е заемала ръководни изборни позиции в Европейското дружество по радиология (ESR) като председател на Комитета по комуникациите и външните работи на ESR, член на планиращия програмата комитет на Европейския конгрес по радиология (ECR), член на Бюрото на Европейското училище по радиология (ESOR). Председателствала е конгрес на Българската асоциация по радиология и Програмния комитет на Балканското дружество по радиология.

Българската асоциация по радиология е авторитетно научно и професионално сдружение на работещи в сферата на образната диагностика и интервенционалната рентгенология, което обединява медицински и немедицински дружества, свързани с използване на йонизиращата радиация: Българското дружество по нуклеарна медицина, Гилдията на българските лъчетерапевти, Българското дружество по радиобиология и радиационна защита, както и дружествата по субспециалности на образната диагностика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!