Проф. Кантарджиев: Догодина никой няма да иска да дойде в България

Ангел Марковски Последна промяна на 08 октомври 2021 в 13:31 2659 2

Снимка Архив

"В София очакваме през следващите десет дни разпространението на коронавируса да стане дифузно. Все още има резерв от легла в болниците. При необходимост ще се наложат навременни мерки". Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по ваксиниране.

Според него през лятото министерството е трябвало да подходи като в страните от Европа:

"Лятото трябваше да се каже - който иска да ходи по заведения, на концерти, на театри, трябва да се ваксинира. Тогава обаче министерството разчистваше лични сметки... Прехвърлянето на отговорност няма да доведе до нищо добро... Трябва авторитетни хора, на които обществото вярва, да говорят за ваксинациите хубаво, а не да се правят послания от министерството, които са смайващи".

Кантарджиев посочи, че обикновено възрастните заразяват децата и затова е важно, ако няма достатъчно ваксинирани учители, те да носят маски в учебните заведения. "От два дни в нашата страна е вече законно поставянето на допълнителна доза", допълни проф. Кантарджиев и прогнозира, че заради ниското ниво на ваксинация у нас "догодина никой няма да иска да дойде в България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

2

ваксиниран

08.10 2021 в 19:25

Разликата между вярата и науката е, че когато излезне нова информация, ученият може да си смени мнението, ако е достоверна информацията.

Вярващият гледа с недоверие и си казва "преди друго ми казахте" и не си променя мнението.

1000

1

alabalaa

08.10 2021 в 15:02

"Кантарджиев посочи, че обикновено възрастните заразяват децата" - Миналата година говореше обратното