Португалия с най-много нови случаи на COVID-19 от средата на февруари насам

OFFNews 01 юли 2021 в 09:44 1646 0

Регистрираните случаи на коронавирус в Португалия нараснаха с 2362 за последното денонощие - най-голямото увеличение от средата на февруари, предаде Ройтерс, като се позова на официални данни.

Властите се борят да спрат разпространението на по-заразния вариант Делта, от който в момента са над половината заразявания в Португалия.

Страната с население 10 милиона души водеше най-тежката си битка с коронавируса през януари, но напоследък случаите се увеличиха и дневният брой заразявания достигна равнища, наблюдавани за последно през февруари, когато беше в сила строга карантина.

Броят на починалите обаче остава доста по-малък от този през февруари. Португалия е регистрирала досега 879 557 заразени и 17 096 смъртни случая от COVID-19. Повечето новозаразени са в Лисабон.

Властите въведоха нови ограничения в няколко района, включително столичния. Около 31 процента от португалците са напълно ваксинирани.

Заразяванията се увеличиха, след като Португалия отвори границите си за посетители от Европейския съюз и Великобритания в средата на май. Повечето предприятия възобновиха работа, а плажовете са пълни, след като летният сезон започва.

В началото на седмицата португалските власти заявиха, че британските посетители трябва да остават под 14-дневна карантина, ако не са напълно ваксинирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови