Почина доайенът на анестезиолозите в УМБАЛ ''Св. Иван Рилски'' д-р Стефан Джендов

Въпреки тежкото онкологично заболяване, лекарят не изостави пациентите си през пандемията, написаха колегите му

OFFNews 07 юни 2022 в 10:08 1528 0

Снимка УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

На 4.06.2022 г. почина д-р Стефан Джендов – доайенът на Отделението по анастезиология и реанимация на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Д-р Джендов е роден през 1947 г в София, в семейството на лекари. Завършва „Медицина“ в Медицински университет – София, а след това получава специалност по „Анестезиология и реанимация“ в УМБАЛСМ „Н. Пирогов“. Започва работа в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Александровска“, а след това (след преместването на цялата клиника) продължава в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Над 40 години е завеждащ на Реанимацията към Клиниката по неврохирургия, а в последствие за дълъг период от време и на Централна реанимация към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

"С д-р Джендов си отива една цяла епоха от историята на Клиниката по неврохирургия. Винаги на своя пост, прецизен до най-малкия детайл, хладнокръвен, човечен, той беше до своите пациенти до последния миг, независимо, че сам се бореше с тежко, онкологично заболяване. Не се отказа от работата си дори в най-страшните моменти на пандемията от SARS CoV-2. Дълбок поклон пред един истински човек и лекар!", написаха колегите му от болницата.

Опелото пред тленните останки на д-р Стефан Джендов ще се проведе днес (7.06.2022 г.), от 15:30 часа в храм „Св. Седмочисленици“ – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови