Пенсионираните лекари в София ще получават помощ при болест

СЛК реши да се отпускат до 800 лв. на лекар при заболяване след предоставяне на фактури

OFFNews 15 март 2022 в 11:58 811 0

Снимка Pixabay

Столичната лекарска колегия (СЛК) на БЛС взе решение да отпуска до 800 лв. помощ на пенсионираните лекари, които вече не практикуват и имат необходимост от финансова подкрепа във връзка със заболяване, съобщиха от СЛК.

Управителният съвет на Столичната лекарска колегия прие предложението на председателя на УС на колегията д-р Асен Меджидиев да се разшири обхвата на фонда, с нова разпоредба в правилника му.

Според нея право на финансова помощ имат пенсионирани, неработещи лекари, редовни членове на БЛС до датата на пенсиониране. Финансовата подкрепа е еднократна за календарна година за заболявания, които налагат доплащане за консумативи, материали и лекарствени средства, незаплатени от НЗОК дейности по клинични пътеки в болничната медицинска помощ с приложените към тях медицински изделия. Размерът на помощта до 800 лв. се отпуска по лична молба на пенсионера с приложени фактури за разходвани средства по съответната клинична пътека, епикриза, изискваща закупуване от пациента на необходимите материали и лекарства.

Фонд „Лекарска взаимопомощ“ на Столична лекарска колегия (СЛК) е създаден с решение на Общото събрание и е в сила от 1 юли 2007 г., а дейността му е регламентирана от Правилник за дейността на фонда. Според правилата на Фонда лекарите получават допълнителна помощ в следните случаи: при раждане на дете, помощ при заболяване, помощ при смърт на член на СЛК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!