Няма положителни проби за коронавирус у нас през последното денонощие

OFFNews 01 март 2020 в 08:41 2428 1

Снимка Архив

Няма регистрирани положителни проби за коронавирус през последното денонощие, съобщи на редовния брифинг във ВМА шефът на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

В Европа, за 24 часа, единствено в Италия се наблюдава скок на случаите. Там броят на заразените с новия коронавирус вече е над 1150 и доближава броя на заразените в целия континент -  1700. Около 750 са новорегистрираните за последните 24 часа в страната.

"Прави впечатление, че в редица държави в Европа се задържа тенденцията с по един случай и нито един допълнителен, а вече изминаха повече от 4 дни. Това представлява интерес за нас, защото техните резултати трябва да бъдат препотвърдени от Европейската комисия и референтните лаборатории в Европа. Те са две в Холандия и в Германия", каза още проф. Мутафчийски.

В последните часове няма обработени нови проби, посочи той. 10 проби са заложени във ВМА, към 7.30 часа тази сутрин в Националната референтна лаборатория все още нямаше пристигнали проби от страната.

В събота контролните изследвания, извършени при междулабораторен обмен на 2 отрицателни проби, също са потвърдили, че у нас няма доказан случай на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови