Не е притеснително да се заразиш след втора доза ваксина, защото ще боледуваш много по-леко

OFFNews 25 март 2021 в 10:02 2502 0

На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи не би трябвало да притесняват хората, каза по БНТ председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров. Той коментира случая в дом в Опанец, където 14 от ваксинираните срещу COVID-19 обитатели с деменция в са с положителни PCR тестове след втора доза ваксина.

Много по-опасно е да се разболееш, отколкото да се притесняваш от странични ефекти, които са пренебрежимо малки, каза още Маджаров.

Никоя ваксина досега в света не е гарантирала 100% предпазване от заболяване. Грипната ваксина има около 60% успеваемост, припомни шефът на БЛС и добави, че боледуваме много по-леко и по-рядко, и това по никакъв начин не компрометира ефективността от ваксината.

Подобни сигнали предизвикват притеснение, но в крайна сметка на фона на огромната полза единични случаи не трябва да ни притесняват, каза още той.

Д-р Маджаров коментира и липсата на избор при ваксините:

"Аз лично никога не съм обещавал, че хората ще имат избор. Към момента няма възможност, в бъдеще мисля, че също няма да има избор, защото доставките не са ритмични, обясни той и добави, че не би препоръчал да се изчаква, защото опасността при заболяване е много голяма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!