Момиченце е първото украинско бебе в Пазарджик

OFFNews 01 април 2022 в 15:41 959 0

Снимка МБАЛ Пазарджик

Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце е проплакало в 1.15ч. през нощта на 1 април, съобщиха от лечебното заведение.

За нормалното раждане на 24-годишната Надежда Гайдаржи помага дежурният екип начело с акушер-гинеколога д-р Иван Китов, акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова, и неонатолога д-р Татяна Андреева. Малката Малика тежи 2700г. и е с дължина 47см. Тя е първото дете за бесарабската българка Надежда и нейния украински съпруг Иван.

Двамата бягат от Одеса на 11 март, след като в района започват да падат бомби. След повече от два дни пътуване с кола, двамата пристигат в Пазарджик, където са посрещнати от общинския съветник Атанас Шопов, който ги настанява в свое жилище и се грижи за тях. Надежда е консултирана от началника на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов след пристигането ѝ в Пазарджик. Той проследява последните седмици от бременността ѝ.

„Раждането протече нормално, без усложнения. Бебето и родилката са добре и съвсем скоро ще бъдат изписани от отделението. Максимално помогнахме на жената, защото беше стресирана. Сега се надяваме да е спокойна. На всяка родилка сме готови да помогнем, независимо откъде е“, заяви д-р Илиян Траянов.

Младата майка благодари на отделението за грижите, които полагат за нея и новороденото ѝ момиченце. Надява се съвсем скоро войната да свърши и да могат да се приберат в Одеса. На това се надява и съпругът ѝ Иван.

"Малика е нашата принцеса, нашият малък ангел, който дойде в живота ни, за да ни донесе радост“, споделиха развълнуваните родители. Те си пожелаха да е здрава, да се радва на живота и никога да не разбира какво е войната и колко болка носи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!