Млади специалисти по здравни грижи получиха дипломите си

OFFNews 03 декември 2019 в 17:09 1099 0

Снимка Архив

116 абсолвенти, сред които трима чужденци, бяха изпратени на тържествена церемония днес от Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора, съобщи БТА.

8 лекарски асистенти, 18 акушерки, 13 медицински рехабилитатори, 31 медицински сестри и 10 специалисти по здравни грижи излизат от факултета със степен бакалавър след 4-годишен курс на обучение. Със степен „Магистър" се дипломират 17 специалисти по здравни грижи.

Сред абсолвентите, които днес получиха дипломите си, са и 51 специалисти по социални дейности със степен бакалавър. Всички те положиха клетвата на сестра Найтингел заедно с проф. д-р Мая Гълъбова, декан на Медицинския факултет. Тя им пожела да са добри и отговорни в работата си, за да бъдат запомнени с добро от пациентите си.

На церемонията присъстваха ректорът на Тракийския университет доц.д-р Добри Ярков, председатели на браншови и професионални организации в здравеопазването. Пред БТА Ваня Георгиева, председател на Регионалната колегия на специалистите по здравни грижи, съобщи, че голяма част от абсолвентите вече работят и все пак в болниците в Старозагорска област има вакантни места за здравни специалисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови