Кампания предлага безплатно изследване на яйчниковия резерв

OFFNews 13 септември 2021 в 12:22 1882 0

За втора поредна година болница „Надежда“ ще проведе мащабна благотворителна кампания „Запази надежда“, която обединява в себе си теми за женското здраве с изключителна значимост. В рамките на инициативата ще бъдат проведени 100 безплатни оценки на яйчников резерв, които включват кръвни хормонални изследвания и гинекологичен преглед с ултразвук.

Първият етап на кампанията „Запази надежда“ стартира на 13 септември и акцентира върху проблема за преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв.

В последните години специалистите наблюдават тревожна тенденция в това отношение – преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв става все по-често и засяга жени в млада репродуктивна възраст.

Това е състояние, при което много по-рано от обичайния момент, в който настъпва менопаузата, жената вече не може да отделя зрели яйцеклетки. Това неминуемо оказва влияние върху репродуктивните планове и опитите за забременяване.

Причините за яйчниковата недостатъчност може да са много и различни, като наследственост, лечение при злокачествени заболявания, автоимунни заболявания и тяхната терапия, генетични причини, хирургични интервенции върху яйчниците, начин на живот, фактори на околната среда и др.

Формата за записване за безплатен пакет „Оценка на яйчников резерв“ ще бъде активирана на 14 септември в сайта www.zapazi.me, като след изчерпване на предварително обявените бройки, тя ще бъде затворена.

Заедно с това, болница „Надежда“ ще проведе уебинар с водещи репродуктивни специалисти, интервюта с пациенти, ембриолози и акушер-гинеколози от МБАЛ „Надежда“.

Първата половина на октомври ще бъде посветена на превенцията, диагностиката и лечението на рака на гърдата, а през втората половина на месеца вниманието ще бъде насочено към повишаването на качеството на живот на жените по време и след онкологично лечение – реконструкция на гърдата, бременност, кърмене, интимно здраве и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови