ИСУЛ с обновено детско УНГ отделение

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2022 в 12:00 851 0

детско УНГ отделение

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана" ИСУЛ

Детско УНГ отделение в ИСУЛ

Обновено е детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, малките пациенти ще се чувстват по-уютно, благодарение на фондация „Ангели за България“, която обединява наши сънародници, живеещи в чужбина, съобщават от лечебното заведение.

Клиниката има напълно обновен детски кът, който ще зарадва малчуганите с много нови играчки и забавления. Настолни игри, влакче, детска кухня, книжки и различни плющени приятели ще помогнат на малките пациенти и техните родители престоят им в детското отделение да е по-забавен.

Наскоро отделението получи от фондация „За Доброто“ таблети, на които безплатно е качена платформата „Уча.се“, за да могат малките ученици да не изостават в уроците докато са в болницата. Дарението беше част от тяхната кампания „Приказка за оздравяване“.

Детското УНГ отделение към Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е уникално по рода си за България. То е единственото специализирано у нас за лечение на деца с тежки отити, ларингити, усложнения, свързани с трета сливица, вродени аномалии в носната кухина, както и такива с чужди тела в дихателните пътища. Над 500 малчугани от цялата страна преминават през него на година.

Към клиниката функционира Национален референтен център за кохлеарна имплантация при деца. Той на практика е единственият, в който се поставят кохлеарни импланти на бебета с вродена загуба на слуха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови