Готвят болницата в Поморие за база на бургаския университет

OFFNews 22 февруари 2023 в 13:42 1155 0

МБАЛ

Снимка Фейсбук

МБАЛ Поморие

МБАЛ Поморие ще предоставя практическа база за обучение на студентите от бургаския университет. Договорът за сътрудничество с "Проф. д-р Асен Златаров" бе подписан от управителя на лечебното заведение д-р Кирил Хинов, съобщи БТА.

Структурните звена на болницата ще бъдат учебно-практическа база за обучение на студенти и стажанти от специалности в професионални направления "Здравни грижи“, "Обществено здраве“ и "Медицина”.

„Още днес стартираме процедурата за акредитиране на МБАЛ Поморие и превръщането ѝ в университетска болница“, каза д-р Хинов.

Предложението за сключване на този договор е на кмета Иван Алексиев. То беше прието с пълно мнозинство на последното редовно заседание на Общинския съвет в Поморие, който като принципал на болницата даде и съгласие за отдаване под наем за срок от пет години, чрез публичен търг на помещения, част от сградата на болницата, за медико-диагностична лаборатория.

"Целта е в лабораторията да се провежда клинично обучение на студенти от професионално направление „Здравни грижи“ и следдипломно обучение на лица с професионална квалификация", уточниха от пресцентъра на местната администрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови