Германската компания КюърВак започва клинични изпитвания на ваксина срещу COVID-19

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2020 в 12:33 1085 0

Германската биотехнологична компания "КюърВак" започва клинични изпитвания за фаза 2б/3 на потенциална ваксина срещу COVID-19, съобщиха световните агенции.

Тестовете, които са по изискванията за постигане на одобрение от регулаторните органи, ще оценят безопасността и ефикасността на продукта при възрастни. Очаква се в изпитванията да се включат над 35 000 доброволци в Европа и Южна Америка, се посочва в съобщение на компанията.

"Данните за клинична безопасност и имуногенност, получени в тестовете досега, изглеждат обещаващи и се надяваме тези изпитания също да покажат ефекта от технологията информационната РНК и нашата ваксина да може да предотвратява COVID-19 и да помогне за победа над пандемията", каза главният изпълнителен директор на компанията Франц-Вернер Хаас.

Потенциалната ваксина на компанията е един от трите германски проекта, подкрепени от федералното правителство с общо 750 милиона евро, като 300 милиона евро от тях са за разработката на "КюърВак". Европейската комисия вече е осигурила с договор до 405 милиона дози от ваксината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови