Две отделения в УМБАЛ Бургас възстановяват плановия прием

OFFNews 01 юни 2021 в 11:31 739 0

Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават се връщат към нормалния ритъм на работа, съобщиха от лечебното заведение.

Отделението по гастроентерология вече се върна на старото си място в терапевтичния корпус на болницата. От днес с пълен капацитет работи и Вътрешно отделение с хематологичен профил.

Пълното възстановяване на дейността е дългоочаквана новина и за лекарите, и за пациентите. За лекарите - защото трябваше да осигуряват двойни екипи и да обслужват както COVID-звената, така и настанените на други места свои пациенти. За пациентите - защото се увеличават леглата и се подобрява достъпът до медицинска помощ, разрешен е и плановият прием.

За последните два дни в УМБАЛ Бургас не е постъпил за лечение нито един пациент с коронавирус. Драстично намаляха и идващите с вируса в предишните дни в триажа на болницата. Затова ръководството на болницата взе решение да затвори още две COVID-отделения.

Като COVID-структура продължава да работи само десетият етаж на терапевтичния корпус на болницата и половината от Инфекциозно отделение. В момента и на двете места има достатъчен брой легла. Реанимационните легла за болни с коронавирус също се запазват.

Болницата има готовност да разкрие допълнителни легла за COVID-19, ако обстановката се влоши.

Ваксинационният кабинет на МЦ "Св. Николай Чудотворец" продължава да работи всеки ден до 23 часа с всички одобрени в България ваксини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!