Две дружества се състезават за строежа на детската болница

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2020 в 15:38 1098 1

Снимка Архив

Две дружества отговарят на изискванията по обществената поръчка за строеж на Национална детска болница, става ясно от публичното заседание, на което бяха отворени ценовите им предложения.

До отваряне на офертите не е допуснато Обединение "Здраве за децата на България", в което участват "Трейс Груп Холд" АД; "Смарт Билд Дигитал" ЕООД; "Монолит" АД и "Инжпроект" ООД, тъй като в хода на процедурата от комисията е установено, че не отговаря на предварително обявените условия.

Одобрените са две дружества:

"Детска болница - София" (обединение между българската "Климатроник", мексиканската "Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ" и испанската "Проес Консулторес"), което е дало оферта за 79.5 млн. лв. без ДДС. Техническата му оценка е 20 точки.

Фаворит се очертава „Детско здраве“, в което участват: "Главболгарстрой" АД; "ГБС- Пловдив" АД и "Главболгарстрой Интернешънъл" АД, което предлага цена от 77.8 млн. лв. без ДДС, или 93.4 млн. лв., близка до максималната прогнозна цена от здравното министерство. Консорциумът "Детско здраве" е получил най-висока техническа оценка за изпълнение на заданието - 50 точки.

До 10 дни министърът на здравеопазването ще излезе с решение за избор на изпълнител на обществената поръчка.

Припомняме, че поръчката беше обявена през лятото на 2019 г., но се забави, тъй като Камарата на архитектите в България (КАБ) обжалва процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Тогава архитектите настояха като временна мярка КЗК да спре поръчката, докато жалбата им се разгледа по същество.

През ноември тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на КАБ и търгът продължи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22099

1

Стефан

14.01 2020 в 01:41

Е, най-накрая.
А то 20 години ли, колко беше, ми беше реално писнало да отговарям по алеите на Медицинската Академия на полудели от разкарване родители къде аджеба е "детската педиатрия". Понеже педиатриите на 20 места само в София, и откъде да знам накъде тичат. И повечето естествено не знаят диагнозата, а как да не ги излъжа, като даже нямам право да ги разпределям. Не съм специалист по това, и нямам право. Пък да кажа "не нам гуспуджа, упраяй се!, яз тука само мъкна куфъра на началника" ...
А па педиатрията винаги ми е била най-омразната специалност, понеже винаги ме е било страх от това.
Дано скоро я направят. И дано забавянето завинаги тежи на съвестта на тия гейчета ли, архитектчета ли, хипстърчета ли.
Макар че на гейчетата няма да им тежи. Те нали нямат деца - могат да обжалват още 15 пъти.