Болницата в Силистра търси доброволни кръводарители

OFFNews 12 юни 2023 в 14:35 521 0

кръвни продукти

Снимка БГНЕС

Всеки работен ден от 8 до 12 часа

Ръководството на силистренската болница отправи призив в социалните мрежи за доброволно даряване на кръв във връзка с недостига ѝ в Отделението по трансфузионна хематология, предаде БТА.

„Кръводаряването е сред най-високохуманните постъпки, които не може и не трябва да бъдат оценявани в пари. Решението е ваше, кръвта няма аналог, спасете живот“, се казва в обръщението към силистренци.

Какво да направим, ако наш близък спешно има нужда от кръв

Кръводаряването ще става всеки работен ден от 8 до 12 часа, в сградата на Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център). Кръводарители могат да бъдат всички здрави хора на възраст от 18 до 60 години. Процедурата е безболезнена и безопасна. Извършва се в комфортна обстановка, при спазване на всички противоепидемични мерки и под непрекъснато наблюдение от медицински специалисти , припомнят от болницата в Силистра.

Кръв (репортаж на Искра Ангелова)

В Силистра проблемът с недостиг на кръв се задълбочава ежегодно. По данни на Отделението по трансфузионна хематология през миналата годината хората, дарили кръв, са около 2000, като само 15 от тях са направили това по собствена инициатива. Останалите са били близки и роднини на нуждаещи се пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!