БФС сезира Европейския парламент за обвиненията към проф. Стоименова

OFFNews 16 април 2020 в 11:30 1405 1

Българският фармацевтичен съюз (БФС) сезира председателя на Европейския парламент и ресорните подкомитет по човешките права и комитет по околна среда, обществено здраве и храни относно повдигнати обвинения на председателя на УС на БФС проф. Асена Стоименова за изразено експертно мнение.

В сигнала до ЕП от БФС посочват, че изразяването на експертно мнение на проф. Асена Стоименова, което съвпада с това на Европейската комисия, на Европейската агенция по лекарствата и на други специализирани международни организации в областта на здравеопазването, е гарантирано от основните права - правото на свобода на изразяването и правото на информираност на обществото.

Проф. Стоименова беше обвинена преди дни от прокуратурата, че с изявления пред медиите подбужда неоснователна тревога.

БФС призовава Европейския парламент да състави официална позиция в подкрепа на правото на медицинските специалисти в ЕС да информират европейските общества за потенциални рискове пред системите им на здравеопазване, както и да започне проучване на случая.

Българският фармацевтичен съюз припомня, че подобни обвинения бяха повдигнати от прокуратурата и на лекари, че са информирали за липса на лични предпазни средства на медицинските специалисти. Впоследствие обвиненията бяха оттеглени

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

22.04 2020 в 13:49

Софийски районен съд е отменил паричната гаранция в размер на 20 000 лева на проф. Асена Стоименова, съобщи Би Ти Ви.