''Александровска'' с 5 милиона лева кредит от ББР

OFFNews 08 декември 2022 в 16:24 1112 0

Александровска болница

Снимка Александра Маркарян

УМБАЛ "Александровска"

Александровска болница ще получи кредит в размер на 5 милиона лева от Българска банка за развитие (ББР). Това стана ясно днес след среща на ръководството на лечебното заведение с Надзорния съвет на банката.

От банката са заявили и готовност да гарантират доброто управление на дълга на лечебното заведение от 40 млн. лв, съобщиха от лечебното заведение.

Кредитната линия от ББР ще бъде в допълнение към предоставените средства от МЗ в размер на 35 млн. лв. Тя ще даде възможност на дружеството да разплати просрочени задължения към доставчиците на лекарства и медицински изделия.

Новото финансиране ще позволи да се договорят по-благоприятни търговски условия с доставчици, като същевременно се осигурят ликвидни средства за осъществяване на оперативната дейност на лечебното заведение.

Средствата ще послужат и за реализиране на инвестиции за закупуване на съвременна медицинска апаратура, за оказване на качествена болнична помощ по стандартите за добра медицинска практика и здравните изисквания, разписани в българското законодателство, уточняват от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови