Акупунктура на ухото подпомага отслабването

OFFNews 18 май 2023 в 13:32 863 1

ухо

Снимка Pixabay

Изследването е на учени от "Клиника Еф" в Токио

Мъжете могат да отслабнат с акупунктура на ухото, твърди научно изследване, представено на европейския конгрес по затлъстяване в Ирландия тази седмица, съобщава ЮПИ.

Акупунктурата трябва да се комбинира с диета и упражнения, уточняват експертите.

Водещ автор на изследването е Такахиро Фуджимото от "Клиника Еф" в Токио. Резултатите са публикувани в научното издание "Би Ем Джей Оупън Гастроентеролъджи".

Според учените апетитът към определени храни може да бъде контролиран с използване на метални топчета вместо традиционните игли.

"Когато малките метални топчета бъдат прикрепени към шест точки на ухото, това стимулира нервите и органите, регулиращи апетита и глада. Този метод за акупунктура не изисква специални умения", каза Фуджимото.

Акупунктурата е традиционен китайски метод за лечение, базиран на схващането, че здравето зависи от протичането на енергията в тялото. Блокирането на енергията води до негативни физически и психически ефекти. Акупунктурата на ухото е базирана на теорията, че всяко ухо представлява всички части на тялото. Иглите или топчетата се поставят на определени точки.

Настоящото изследване обхваща наблюдение върху състоянието на 81 японци с диагноза наднормено тегло или затлъстяване на възраст между 21 и 78 години и с индекс на телесна маса над 28,4 и с висока степен на коремно затлъстяване. Приложена им е акупунктура на ушната мида на всяко ухо с 1,5-милиметрови метални топчета. Топчетата са били прикрепени с хирургическа лента, за да се гарантира притискане на съответните точки. След това участниците е трябвало да редуцират наполовина общото количество храна, което поемат, в продължение на три месеца.

Откритията ни показват, че акупунктурата може да доведе до отслабване в комбинация с диета и упражнения, каза Фуджимото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

18.05 2023 в 14:01

За отслабване трябва или шило в **** (това не знам дали се брои за акупунктура, защото е в преносен смисъл), или лепенка на устата.