Определиха 5-те най-предпочитани форми на веждите (снимки)

OFFNews 16 ноември 2017 в 10:45 57398 1

Снимка Instagram

Изследване показа, че жените предпочитат формата на веждите им да е „леко извита“, подобно на тези на Анджелина Джоли. Причината е, че тази форма е най-женствена.

Втората най-популярна форма са веждите e на Кейт Мос и Риана, при която има значително разстояние между очите и челото.

На трето място са нежните вежди с форма на дъга като на супермодела Жизел Бюндхен, които се възприемат като елегантни и изискани.

На четвърто място са изразените с чупка вежди на Бионсе, Тейлър Суифт и Гуен Стефани, които правят лицето по-изразително.

На пето място са естествено дебелите вежди на супермодела Кара Делевин и актрисата Кийра Найтли.

Най-малко желаната форма са естествено тънките вежди на актрисата Чарлийз Терон, която се върна към тенденцията за почти липсвашите вежди на 90-те години, въведени от Памела Андерсън.

Друга нежелана форма са почти плоските вежди на херцогиня на Кеймбридж и Натали Портман. Които изразяват безхарактерност.

Перфектно кръглата форма на веждите на Джулия Робъртс и Дженифър Анистън също се възприемат като израз на безхарактерност.

Изследването е проведено от специалиста Джулиан Де Силва от Centre For Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery, като участие са взели 1000 негови клиентки от цяла Великобритания.

„Цветът на устните и веждите най-много се влияе от остаряването и това е една от причините жените да се подлагат на различни козметични процедури“, обяснява Де Силва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews