Какви мултивитамини са ни необходими - съвети от Now Foods

OFFNews 26 юли 2021 в 11:32 4562 0

Мултивитамини

В днешно време повечето хора уверено пият мултивитамини, без да знаят какво точно правят или какви са ползите от тях. Дори виждаме много известни личности в социалните медии, които препоръчват различни витамини или добавки за по-добро здраве и форма. Има и такива, които могат да се използват от диабетици, даже и от деца. В онлайн магазин Now Foods можете да намерите голямо разнообразие, но първо да изясним кога да ги приемате и кога не.

Наистина ли са полезни различните мултивитамини или могат да нанесат вреда особено при възрастни хора или бременни?

Мултивитамини и добавки едно и също ли е

Витаминът е микроелемент, който насърчава растежа на нашето тяло и метаболизма чрез биохимична реакция. По-голямата част от витамините, от които се нуждаем, са налични в околната среда и храната, която ядем.

От друга страна, това е добавка, която се състои от комбинация на витамини, хранителни вещества и други съставки. Те обикновено се приемат за лечение на недостиг на витамини поради заболяване, бременност или лошо хранене. Много от тях са разтворими, което улеснява приемането им.
Добавката е произведен продукт, който се състои от хранителни вещества, извлечени от храната или направени синтетично. Предназначението му е да допълни Вашата диета и се приема под формата на хапче, капсула или течност.

Мултивитамини

Кога е правилно да ги приемаме

Нашето тяло се нуждае от ежедневен прием на различни витамини в различни дози, което се различава при отделните индивиди. И така, въпросът не е дали се нуждаем от витамини или не, а как да ги приемаме?

Както бе споменато по-горе, тялото ни получава по-голямата част от нужните витамини и минерали от храната и околната среда. Съществуват обаче хора, които имат особен недостиг поради различни причини. Те трябва да идентифицират витамина, който им липсва, и да приемат добавки, за да запълнят тази празнина. Това се случва при хората, които не са в състояние да отговорят на изискванията на организма си чрез ежедневна диета.
Едно от най-често срещаните заблуди около тази тема е, че приемането на мултивитамини и други добавки, независимо дали имате нужда от тях, ще е от полза за Вашето добро здраве. Това твърдение е напълно погрешно, защото изискванията за витамини се различават при отделните хора.
При хората, които имат пълноценна диета, не се препоръчва допълнителен прием на добавки или мултивитамини. Не трябва да се замества здравословното хранене с тях. Всъщност, мненията са, че излишният прием ще донесе повече вреда, отколкото полза за организма и на жените, и на мъжете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!