Южнокорейски учени борят оплешивяването с кисело зеле

OFFNews 20 август 2019 в 14:15 2505 0

Снимка Pixabay

Учени от Университета Данкук в Сеул, Южна Корея, установиха, че процесът на оплешивяване при мъжете може да бъде спрян, ако се хапва редовно корейското ястие кимчи, съобщава британският Sun.

Според експертите редовната консумация на тази корейска туршия води до сгъстяване на косата и спира оплешивяването.

(Рецепта за приготвянето на това ястие може да се открие в готварските блогове в интернет. По традиция пикантното кимчи се приготвя с китайско зеле, ряпа, джинджифил, чесън и др. подправки.)

За да стигнат до този изненадващ извод, учените наблюдавали 23-ма мъже с ранен стадий на алопеция (оплешивяване). Те хапвали кимчи два пъти дневно, в продължение на няколко месеца.

След месец вместо 85 косъма на квадратен сантиметър, те имали по 90. А след 4 месеца 90-те косъма станали 92.

"Съществуващите лекарства против оплешивяване може да имат странични ефекти и са с временно действие. Ние открихме, че кимчи стимулира растежа на косата и обръща процеса на оплешивяване. Затова смятаме, че тази стратегия е най-безопасна за клиентите“, пишат в анализа си южнокорейските учени.

Все пак трябва да се отбележи, че прочутата корейска туршия не е за всеки. За мнозина е твърде пикантна, а особено внимателни трябва да бъдат хората, които имат гастрит.

Надежда има, ако се вярва на The Sun.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови