Жалко! “Лъвчетата” загубиха световния финал по волейбол

OFFNews 02 септември 2021 в 18:57 4823 0

Снимка FIVB

Националите ни по волейбол до 19 години загубиха финала на световното първенство в Техеран с 0:3 (-20, -19, - 19) срещу Полша и така останаха със сребърните медали, което също е огромен успех.

Българите почти не оказаха съпротива на своя опонент, като умората от двата изтощителни мача срещу Италия и Русия, спечелени след тайбрек, явно си каза думата.

Така България пропусна възможността да се поздрави с втора световна титла в колективните спортове след триумфа на младежите ни до 20 години на световното по волейбол в Кайро през 1991 година.

Досега най-доброто ни класиране на световно първенство за юноши до 19 години беше през далечната 1989 година, когато страната ни печели бронзовите медали.

Момчетата ни се завръщат в България утре сутрин в 8,45 часа на Терминал 1 на летище София.

Първият гейм започна много равностойно, като частта вървеше точка за точка вървеше до 17:16. Българският отбор направи няколко непредизвикани грешки в края на първия гейм, което позволи на Полша да поведе с 22:18 и 23:19 - най-сериозната преднина за тях до този момент. Полша обаче постепенно затегна защитата, а блокадата на България се пропукваше. Така Полша дръпна с 1:0 гейма, след като го взе с 25:20.

Втория гейм също стартира равностойно и така вървеше до 7:5, след което поляците отново заиграха силно в защита и дръпнаха с 21:16. Нови силни атаки на Кубицки и Матеуш Куфка позволиха на Полша на затвори гейма на 24:19 и да поведе с 2:0.

Третият гейм обаче започна тотално в полза на Полша, като те дръпнаха със 7:1. От минута на минута поляците подобряваха началния си удар, както и блокадата. Нашите успяха на намалят на 4:8 и на 6:9 след влизането на Антов в игра.

Поредицата от грешки продължи при посрещането и изграждането на атаките и вместо да направят обрат, българските младежи изоставаха при второто прекъсване на Мартин Стоев с 9:13, след като Антов и Алекс Николов изкараха две топки в аут.

До края грешките в нашия отбор валяха една след друга, а след 17:19 и тонусът падна. Поляците накрая отново направиха няколко мощни атаки, блокадата начело с Пьотър Сливка действаше на сигурно и третият гейм завърши 25:19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!