В Русия: Не сме тъпкали българина Николов с допинг

OFFNews 20 април 2017 в 08:45 2430 0

В Русия реагираха като ужилени на обвиненията на волейболния ни национал Николай Николов, че са го карали да взима допинг. След титлата с Нефтохимик онзи ден центърът разкри в ефир, че по време на престоя му в местния Енисей (Красноярск) са му пробутвали забранени вещества.

Ники получил контузия в кръста и му били дадени силни болкоуспокояващи. Той проверил, че в тях имало забранени субстанции и поискал прекратяване на договора.

"Пълни глупости", коментира треньорът на Енисей Юрий Чередник, "Не знам защо го е казал. Той трябваше да играе, а постоянно си търсеше причини да не го прави. Спортът ни е труден и няма нито един отбор, в който всички играчи да са здрави.

Всички обаче се стараят, полагат някакви усилия, но Николов веднага отказа. Не ми се говори в детайли за причините, но основното е, че той просто не искаше да играе.

Ние, руснаците, сме направени от друг материал. В Италия често ми се е налагало да играя на обезболяващи. У нас чужденците си позволяват да отказват. Никой не му е давал нищо забранено, при нас не е като в други отбори", коментира Чередник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови